Teland drives af ægteparret Rune und Steffi Svendsen (født Steffi Kleis).

Steffi har i mange år drevet selvstændig virksomhed med træning og undervisning i Freiburg syd i Tyskland. Udover det har hun arbeidet mange år på Wiesenhof og i øvrige træningsstalde i Tyskland og Frankrig. Af uddannelse er Steffi Trainer A og IPZV Bereiter fra IPZV, det højeste træner- og beriderniveau af IPZV.

Rune Svendsen er FEIF-instruktør level 3 (højeste instruktør-niveau i FEIF) og FEIF international dommer (højeste dommerniveau). Han har tidligere vært meget aktiv på konkurrencebanerne med gode nationale og internationale resultater.

Over 20 års tradisjon

Stutteriet Teland har sine rødder tilbage til Norge. På en lille ”heiegård” i Norge (gården Teland) startet avlen i det små for mere end 20 år siden med 1 til 3 føl pr år. De sidste år i Norge ble det avlet 4-6 føl om året. I takt med øgende avl ble behovet for plads større, og i 2011 ble beslutningen taget om å flytte hele virksomheden til Danmark. Her var det tilgang på jord til fornuftige priser, og ikke mindst kom man indenfor EU. Å avle heste til det internationale marked ble tungvindt fra Norge som ikke er en del av EU.

Efter flytningen til Danmark er avlen øget betydelig i antal fødte føl, dog uden at vi viger en millimeter på vores princip om at kun avle heste av højeste kvalitet.  I 2014 er det ifoled 20 hopper, heraf 12 førsteklasses hopper.

Om oss

Familien  Svendsen

Åpning

Teland DK